Trimform elektroterapi

Trimform elektroterapi

Elektroterapi har använts och varit en erkänd behandlingsmetod i mer än 100 år. Det betraktas världen över som en av de mest effektiva och positiva behandlingsmetoder till behandling av olika smärtor och muskelrelaterade sjukdomar.

Användningsmetoden är ganska enkel. Med hjälp av elektrodpads som man fäster på huden, skickas svaga strömimpulser till muskelns nervtrådar, dessa impulser framkallar en rytmisk växling mellan sammandragning och avslappning.

Denna växling fungerar likadant som en kraftig motion, dock utan att belasta en svag struktur. Härmed löses knutor av slaggprodukter upp samtidigt som muskeln tränas upp. Elektroterapi används både inom den vanliga sjukvården och av alternativa behandlare, framför allt av olika slags fysioterapeuter vid behandling av problem i rörelseapparaten såsom muskelsträckningar, smärta, skönhetsbehandlingar och wellness m.m.

Med TRIMFORM-behandlingar ökar blodcirkulationen i de behandlade områdena, så att mängden slaggprodukter och mjölksyra som transporteras bort ökar markant, samtidigt som de rytmiska sammandragningarna löser upp spänningar i musklerna. En extra smärtlindring uppstår för att impulserna stimulerar kroppens produktion av endorfiner (kroppens eget smärtlindrande medel), som är fritt från de biverkningar som finns i värktabletter och annan medicin.

TRIMFORM hjälper dig bl.a. med:

TRIMFORM – inre och yttre välmående